donderdag 4 mei 2017

Goudsbloemmagie!

GOUDSBLOEMMAGIE!
In artikelen wordt veel nagepraat maar wanneer je wat dieper graaft, kom je soms interessante wetenswaardigheden tegen. Vaak beschreven met een beeldspraak die NU verkeerd geinterpreteerd wordt.

Let's get juicy!! Genoemd in vroegere mythes zoals een Griekse die vertelt dat Goudsbloemen ontstonden uit de tranen die Aphrodite liet stromen toen haar Adonis stierf. En verhalen: "Als een meisje de bloemblaadjes aanraakt met haar blote voeten, zou zij de taal der vogels kunnen gaan verstaan." Ook ingezet als AFRODISIACUM: "Toegevoegd aan badwater, zullen ze ervoor zorgen dat je gerespecteerd wordt en geliefd door eenieder die je tegenkomt".

Ik denk dat dit soort teksten enigzins poetisch van aard zijn. Alleen mensen met een (onbewuste) dogmatische mindsetting gaan dit soort teksten letterlijk nemen... Toen EN nu!! Uitdrukkingen als deze worden gangbaar  weggezet als bijgeloof terwijl ze bedoeld waren, gebruikt werden, om DE SPIRIT VAN DE ERVARING VAN DE PLANT mee aan te duiden. Het was de RECLAME van toen!

"Calendula magic offers us an opportunity to reclaim our boundaries and to make full use of the energy we already possess." "Calendula is the magic of nurturing potential."

Je leest meer wilde dingen over Calendula, zoals ook dat 'door slingers van Goudsbloemen op te hangen het kwaad zal worden tegengehouden en je dromen zullen uitkomen'.
Feit blijft dat de bloemen stemmingsverhogend kunnen werken. Bij iedereen? Vast niet. Echter het kan je intentie versterken om manifestatie waar te maken. Per slot van rekening hebben we te maken met plantenspirits en direct opgeslagen natuurkracht.

Weetje: de farmaceutische industrie profiteerde van de MODERNISERINGSGOLF vanaf de jaren '50: "modern" was de nieuwe slogan. In de jaren '60 kreeg "traditioneel" een negatief stempel. In rap tempo nam de petrochemische industrie die aanvoer leverde voor steeds meer farmaceutische 'medicatie' de boel over. Tot aan het begin van de jaren '50 gebruikten ook doktoren hier nog vaak planten.

Als deze plant met je resoneert en je aanspreekt kan ie wellicht iets/meer voor je betekenen. Bij andere planten, middelen of methodes: die checken. Doen hoorrr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten